Hírek

Nobel-díjas találmány és látványos installációk

Rendkívüli sikerrel zárult a Főkonzulátus és a stuttgarti Liszt Intézet által szervezett Magyar Tudomány Ünnepe rendezvény, amelynek fókuszában Gábor Dénes 50 évvel ezelőtti Nobel-díjas ötlete, a holográfia állt.
Tovább

Tudományünnep: 50 éves a holográfia

Hogyan „varázsolhatunk” otthonunkba koncertélményt a hologramos technológia, egy okostelefon és egy magyar startup által kifejlesztett tenyérben elférő készülék segítségével? November 4-i látványos bemutatónkon választ kap a kérdésre Dombi Péter lézerfizikustól.
Tovább

Pforzheimi tisztelgés 1956 hősei előtt

A Német-Magyar Baráti Társaság Pforzheim-Enzkreis-i Szervezete meghívására közös koszorút helyezett Dr. Izsák András Magyarország stuttgarti főkonzulja el a pforzheim-büchenbronni 56-os magyar emlékműnél.
Tovább

1956: Dr. Izsák András főkonzul ünnepi beszéde

Dr. Izsák András stuttgarti magyar főkonzul ünnepi beszédet mondott a Szent Gellért Magyar Katolikus Egyházközség és a Württembergi Magyar Protestáns Gyülekezet közös, 1956-os megemlékezésén.
Tovább

„Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás

2021. szeptember 25-én megnyitja kapuit Budapesten a 2021-es év legnagyobb természeti kiállítása, amely éppúgy foglalkozik a természet védelmével, a vizes élőhelyekkel, a természetmegőrzéssel és annak jövőjével, a biodiverzitással, a fenntartható természethasználattal, mint például a solymászattal, az orvvadászattal, a gasztronómiával és az innovációval.
Tovább