Magyarország gazdasági kapcsolatai Délnyugat-Németországgal 
 
Délnyugat-Németország Magyarország külgazdasági partnereinek rangsorában tradicionálisan előkelő helyet foglal el. Magyarország Stuttgarti Főkonzulátusa a meglévő intenzív gazdasági kapcsolatok ápolása mellett egyik legfontosabb feladatának tekinti az együttműködések további bővítését, a hazánkba irányuló közvetlen tőkebefektetések, illetve a hazai külkereskedelem fejlesztését.
 
Baden-Württemberg
 
A magyar–német gazdasági-kereskedelmi kapcsolatokban Baden-Württemberg – Bajorország után, 20,2% részesedéssel – a 2. helyet foglalja el a német tartományok sorában. A tartomány részesedése az egész Németországba irányuló exportunkból 2018-ban 21,2% volt, míg az importunkból 19,2% volt. Magyarország a 2018. évi adatok szerint Baden-Württemberg 12. legfontosabb kereskedelmi partnere volt, részaránya a teljes baden-württembergi külkereskedelmi termékforgalomban 2,9%. Importjukban (3,3%-os részesedéssel) a 12., exportjukban (2,5%-os részesedéssel) a 13. helyen állt. 
A tartománnyal lebonyolított kétoldalú áruforgalom 2018-ban 10,9 milliárd euró volt. A magyar import 4,1%-kal 5 milliárd euróra nőtt, exportunk 7,1%-os csökkenést mutatva 5,6 milliárd eurót tett ki. A külkereskedelmi egyenlegünk 814 millió euró volt 2018-ban.
 
Baden-Württemberg Magyarország egyik legfontosabb befektetője. A Baden-Württembergből származó, termelő beruházók többsége autóipari, gépipari, elektronikai, műanyagipari területen fektetett be. A kétoldalú céges kapcsolatokat jellemzi, hogy számos magyar cég vált e vállalatok beszállítójává. 
 
Stratégiai partnerségek
A magyar kormány eddig öt baden-württembergi vállalattal – a Daimlerrel, a Bosch-sal, a ZF-fel, az SAP-vel, valamint a Festo-val – kötött stratégiai megállapodást. 
 
Magyar–Baden-Württembergi Vegyes Bizottság
 
A széles körű együttműködések fenntartását és élénkítését segíti az 1991-ben Budapesten életre hívott Magyar–Baden-Württembergi Vegyes Bizottság, amely több mint 70 projekt megvalósítását tűzte ki célul a következő területeken: 
gazdasági és infrastruktúra; 
oktatás és kultúra; 
mezőgazdaság és vidékfejlesztés; 
környezetvédelem és energetika, 
Duna-stratégia és 
belügy. 
Fenti projektek sorában kiemelt figyelmet kap a tapasztalatcsere az innováció, az Ipar 4.0 és digitalizáció, a start-upok támogatása, valamint a női vállalkozók mentorálása terén.
Magyarország az EU Duna-Régió-stratégiájának megvalósításában is együttműködik és egyik legfontosabb szövetségeseként tekint a tartományra, főként a környezetvédelem, energia és vízügyek területén.