Hírek

Naprakész konzuli és utazási információk a Konzinfo Utazom mobil applikáción

Szeptember közepe óta elérhető a Konzuli Szolgálat megújult Konzinfo Utazom mobil applikációja. A mobil alkalmazás a magyar állampolgárok biztonságos és felelős utazását segíti naprakész konzuli és utazási információkkal. Az applikáció előnyeit és működését egy animációs kisfilm mutatja be.
Tovább

Meghívó Fintech rendezvényre

A stuttgarti Start-Up BW-Summit társeseményeként Magyarország Stuttgarti Főkonzulátusa szakmai rendezvényt tart a Fintech témakörében 2022. szeptember 30-án.
Tovább

Kerek évfordulóhoz érkezett Wertheim és Csobánka testvérvárosi kapcsolata

A harminc évvel ezelőtt aláírt közös szándéknyilatkozatra emlékezve, valamint a partnerkapcsolatról szóló egyezmény megerősítése céljából Wertheim polgármestere fogadást adott a wertheimi Városházán. Az eseményen Dr. Izsák András főkonzul is részt vett.
Tovább

Nagyon népszerű volt Stuttgartban a SZTAKI és a FRAUNHOFER IPA közös kiállítása

A tanácsháza dísztermében megrendezett nyitóünnepségen megemlékeztek az intézmények 20 éves együttműködésének eredményeiről. A június 28. és július 1. között látogatható kiállításon a kutatók három nyelven, összesen hét interaktív bemutatót, hat workshopot és egy tudományos előadást tartottak az érdeklődőknek a robotika, a gépi látás és a mesterséges intelligencia témakörökben.
Tovább

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Joschi Ament

Megható pillanatokat, jókedvet, ételt-italt és táncot sem nélkülöző ünnepélyes kitüntetésátadásra került sor Stuttgartban a Landsmannschaft der Deutschen aus Ungarn szövetségi szervezete elnöke részére 2022. június 30-án.
Tovább