Hírek

Bad-Friedrichshall: Felavatták az "Emlékezés útját"

A Kochendorf koncentrációs tábor kényszermunkásaira emlékeztek 2023.május 6-án Bad-Friedrichshallban, ahol a Klein Miklós Alapítvány feltáró munkája nyomán felavatták az "Emlékezés útja" elnevezésű történelmi tanösvényt. A Stuttgarti Főkonzulátus a koncentrációs tábor temetőjében helyezte el a megemlékezés virágait.
Tovább

Audi Development Camp: Győr 2023. július 2-29.

A győri Széchenyi István Egyetem hívja és várja informatikai, elektronikai, mechatronikai és járműmérnök hallgatók jelentkezését 4-6 hetes ipari gyakorlatra.
Tovább

Pályázat: A Magyar Diplomáciai Akadémia diplomataképző programjára

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.
Tovább

Jó hangulatú, eredményes megbeszélés Theresa Schopper miniszterrel

Dr. Izsák András főkonzul munkaebéd keretében folytatott megbeszélést Theresa Schopper baden-württembergi oktatásért, ifjúsági ügyekért és sportért felelős miniszterrel. A mgbeszélés középpontjában a magyar-baden-württembergi kapcsolatok áttekintése és fejlesztése állt, amelyeken belül kiemelt szerepet játszanak a miniszter asszony által vezetett tárcához tartozó együttműködési területek.
Tovább

ÖSZTÖNDÍJ: Balassi Nyári Egyetemen

A Magyar Nyelvi Képzésekért, Diaszpóra és Balassi Programokért Felelős Főosztály ösztöndíj-pályázatot hirdet a Balassi Nyári Egyetemen való részvételre. A képzés időpontja: 2023. július 17. – 2023. augusztus 11.
Tovább