Hírek

Jó hangulatú, eredményes megbeszélés Theresa Schopper miniszterrel

Dr. Izsák András főkonzul munkaebéd keretében folytatott megbeszélést Theresa Schopper baden-württembergi oktatásért, ifjúsági ügyekért és sportért felelős miniszterrel. A mgbeszélés középpontjában a magyar-baden-württembergi kapcsolatok áttekintése és fejlesztése állt, amelyeken belül kiemelt szerepet játszanak a miniszter asszony által vezetett tárcához tartozó együttműködési területek.
Tovább

ÖSZTÖNDÍJ: Balassi Nyári Egyetemen

A Magyar Nyelvi Képzésekért, Diaszpóra és Balassi Programokért Felelős Főosztály ösztöndíj-pályázatot hirdet a Balassi Nyári Egyetemen való részvételre. A képzés időpontja: 2023. július 17. – 2023. augusztus 11.
Tovább

Megjelent a stuttgarti Liszt Intézet 2. negyedéves programfüzete

A MOSAiC Expedíció fotóiból készült nagyszabású kiállítással, tíz koncerttel, izgalmas beszélgetésekkel, szabadtéri és gyerekprogramokkal várja látogatóit a Liszt Intézet - Magyar Kulturális Központ a tavaszi-nyári időszakban. Az új programfüzet letöltéséhez kattintson a cikkre.
Tovább

2023/2024-es tanévre szóló ösztöndíjpályázatok

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Magyar Nyelvi Képzésekért, Diaszpóra és Balassi Programokért Felelős Főosztálya a Márton Áron ösztöndíjprogram keretében pályázatokat hirdet a 2023-2024-es tanévre a következő képzésekre: hungarológiai képzés, magyarságismereti képzés, műfordító képzés
Tovább

Magyarország-nap az IHK „Országok hete” rendezvénysorozatán

Kiemelt vendég volt Magyarország a Schwarzwald-Baar-Heuberg Kereskedelmi és Iparkamara egyhetes online rendezvényén. A 2023. március 13-i megnyitón Dr. Izsák András főkonzul köszöntötte a résztvevőket, Kindert Judit TéT attasé a magyarországi tudományos és innovációs környezetet mutatta be, míg Komma Krisztián külgazdasági attasé a befektetői környezetről adott tájékoztatást.
Tovább