Hírek

Klikkeljen a kultúrára -- az UKI megújult honlapján!

A lockdown után megújult honlappal és egy friss, izgalmas duókiállítással jelentkezik a stuttgarti Magyar Kulturális Intézet. A lazító intézkedéseknek köszönhetően az Intézet ismét fogadja a látogatókat.
Tovább

Magyarországot magas fertőzöttségű területté nyilvánította az RKI

Mivel Magyarországon a 100 ezer lakosra jutó új fertőzöttek számának hét napos csúszóátlaga tartósan 200 fölé emelkedett, 2021. március 7-től „magas fertőzöttségű területnek” (Hochinzidenzgebiet) minősül Németországban.
Tovább

Németországba történő beutazás

Az alábbiakban ismertetjük a Németországba történő beutazás részletes szabályait. Bővebb információkat a Konzuli Szolgálat oldalán talál.
Tovább

Ünnepi rajz- és esszépályázat több témakörben

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet pályázata a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyar fiatalok számára a magyar zászló és címer megünneplésére.
Tovább

Ma 30 éves a Visegrádi Együttműködés

1991. február 15-én írta alá a Visegrádi Nyilatkozatot Václav Havel, a Csehszlovák Köztársaság köztársasági elnöke, Lech Wałęsa, a Lengyel Köztársaság elnöke és Antall József, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke. 1993-ban Csehszlovákia kettészakadásával vált négytagúvá a Visegrádi Együttműködés.
Tovább